image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Disensiuni la Centrul Moldexpo între primarul capitalei și un deputat PAS; Ceban vrea să mute donațiile la alt centru

Discuții aprinse s-au încins în această seară între deputatul PAS, Vasile Grădinaru și primarul capitalei Ion Ceban. După ce gestiunea Centrului temporar de plasament pentru refugiați de la Moldexpo a fost preluată de Guvern, primarul capitalei a decis să mute bunurile acumulate de la donatori de primăria Chișinău la Centrul Patria Lukoil de la Râșcani.

„Este rușinos că vreți să valorificați politic această situație și nu vreți să conlucrați cu Guvernul”, i-a reproșat primarului deputatul Vasile Grădinaru.

De cealaltă parte, Ion Ceban insistă că toate bunurile sunt la balanța Direcției Asistență Socială a primăriei, respectiv instituția pe care o conduce este responsabilă de gestionarea acestor donații.

„Unii care n-au făcut nimic încearcă să tensioneze situația. La Centrul Patria Lukoil de la Râșcani au fost amenajate rafturi și acolo urmează să fie organizat depozitul unde vor fi transferate bunurile donate de misiunile diplomatice și oamenii de bună credință. De la Moldexpo ne-au spus să ne evacuăm și noi trebuie să retragem personalul și bunurile”, a spus primarul.

De cealaltă parte, Vasile Grădinaru i-a reproșat că nu-i logic să fie duse donațiile în altă parte și aici să fie aduse altele, din moment ce poate fi perfectat un act de predare- primire și la depozitul primăriei, ca și la celelate centre, vor fi duse direct alte donații.

Primarul a anunțat, totuși, că e dispus să retragă până mâine la ora mesei toate donațiile care au fost acumulate de angajații primăriei.

n
v

Noutăţile partenerilor

comentarii: