Reacția Maiei Sandu la apelul diplomației ruse către cetățenii săi din Moldova „să anunțe despre cazurile în care sunt discriminați”

Președinta Maia Sandu declară că cetățenii, vorbitori de limba rusă, din Republica Moldova sunt în siguranță. Comentariul vine după ce Ambasada Rusiei la Chișinău a lansat un îndemn către cetățenii ruși din Moldova să anunțe dacă sunt discriminați și să lase și datele de contact pe o adresă specială de email.

Foto: UNIMEDIA

„Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă vorbesc în limba română sau limba rusă, sunt în siguranță în țara noastră. Din primele zile ale acestui război am făcut apel la unitate și să nu lăsăm discursul de ură să ne dezbine. Republica Moldova respectă drepturile omului, astfel încât fiecare cetățean să se simtă în siguranță aici, acasă”, a declarat Maia Sandu.

Și Ministerul de Externe a calificat îndemnul Ambasadei Federației Ruse drept unul ce „nu contribuie la starea de calm din țara noastră”.

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a deschis o adresă specială, unde „cetățenii ruși din țara noastră se pot plânge pe cazurile de discriminare”. Diplomații solicită ca pe lângă plângere, persoanele să indice și datele lor de contact.


Pub