Ajută o familie de refugiați. A fost lansată o platformă pentru a ajuta refugiații și refugiatele din Moldova

Refugiați
Foto: diez.md

Persoanele care vor să ajute refugiații și refugiatele din Ucraina se pot înscrie pe platforma dopomoha.md. Această platformă online conectează cererile de ajutor gratuit cu ofertele. Dopomoha.md este destinată pentru soluționarea solicitărilor individuale de ajutor sau ale familiilor mici, ajunse în țara noastră. Platforma este creată la inițiativa voluntarilor și voluntarelor „Moldova pentru Pace”.

Dopomoha.md conectează mai ușor persoanele fizice care doresc să ofere cazare gratuită celor ce vin din Ucraina și care tranzitează Republica Moldova sau doresc să rămână în țară pe o perioadă mai lungă. Totodată, cei care pot oferi transport, produse de primă necesitate, consiliere psihologică, asistență medicală, servicii juridice și consulare, de asemenea, se pot înregistra pe platformă. Pentru acesta e nevoie ca persoana să completeze un formular scurt, introducând numele, telefonul, e-mailul, serviciul oferit și regiunea unde se află ofertantul. Refugiatul/refugiata, la rândul său, va putea accesa ofertele disponibile pe platformă.

Moldova pentru Pace” este un grup de lucru pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Până în prezent, cu ajutorul voluntarelor și voluntarilor care au contribuit la efortul de primire, asistență și acomodare a fluxului de migrare din Ucraina, peste 2 000 de refugiate și refugiați au primit spații de cazare, iar peste 900 de familii, formate în mediu din cinci membri inclusiv copii, au fost aprovizionate gratuit cu bunuri și produse alimentare. La fel, circa 2 500 de refugiate și refugiați au beneficiat de transport gratuit spre Chișinău sau alte destinații naționale și internaționale.


Amintim că, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. În acest context, mai multe persoane din țara vecină s-au refugiat pe teritoriul țării noastre.

Deja de 22 de zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente