(doc) Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a emis o nouă dispoziție. Ce prevedea aceasta

CSE
Foto: gov.md

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a emis astăzi, 17 martie, o nouă dispoziție. Principalele prevederi se referă la compensații pentru consumatorii non-casnici și instituirea a două centre provizorii noi  pentru gestionarea fluxurilor de refugiați.

Conform deciziei, consumatorii non-casnici cu un consum sporit de gaze în procesul de producție vor beneficia de compensații pentru perioada ianuarie – martie 2022. Compensația va constitui 100 % din diferența în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator.

Compensațiile vor fi oferite consumatorilor noncasnici care procură de la furnizorii de gaze naturale, activează în anumite domenii (indicate mai jos), și ale căror plăți pentru gazele naturale (fără TVA), consumate lunar, reprezintă cel puțin 5 % din volumul de vânzări din luna respectivă.

Tot în cadrul ședinței de astăzi CSE a decis instituirea a două centre provizorii noi  pentru gestionarea fluxurilor de refugiați. Acestea vor activa la Giurgiulești, Cahul și Pârlița, Fălești. Ambele structuri vor fi administrate de către Ministerul Afacerilor Interne.

Vedeți decizia integrală în documentul de mai jos.

 

Amintim că, pe 24 februarie, în Moldova a fost introdusă stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina și a valului mare de refugiați ce ajung pe teritoriul țării noastre.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente