Rusia a reacționat la comentariul Ministerului de Externe din Moldova privind „referendumul” ilegal din Crimeea

ministerul externe rusia
Foto: zn.ua

În data de 16 martie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a emis un comentariu cu privire la a opta aniversare a „referendumului” ilegal organizat de către Federația Rusă în Crimeea, în care a reiterat poziția țării noastre privind nerecunoașterea acestui „plebiscit”. Astăzi, reprezentanta Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, a venit cu o reacție.

„Ministerul de Externe din Rusia a atras atenția la comentariul MAEIE din 16 martie. Poziția Republicii Moldova în problema apartenenței teritoriale a Crimeei, precizată în comunicatul de presă, este cunoscută și nu conține nimic nou. În același timp, acuitatea tonului (резкость тона) comentariului moldovenesc, neobișnuit în ultimii opt ani, este de neînțeles. Oricum ar fi, esența lucrurilor nu se schimbă. Decizia poporului din Crimeea este definitivă. Pentru Rusia, această problemă este închisă odată pentru totdeauna”, se arată în declarație.

De asemenea, declarația mai conține și un apel către autoritățile din Moldova: „Facem din nou apel la partenerii noștri moldoveni să renunțe la iritanți artificiali în relațiile bilaterale și să pornească pe calea unui dialog constructiv și pragmatic necesar pentru a rezolva problemele stringente ale cooperării ruso-moldovenești. Partea rusă este pregătită pentru asta”.

Comentariul emis de autoritățile din Moldova se încheie în felul următor: „Republica Moldova nu recunoaște și consideră decizia Federației Ruse de încorporare a unei părți a teritoriului suveran al Ucrainei ca fiind o violare flagrantă a principiilor Cartei ONU și a Actului Final de la Helsinki”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente