sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeProCredit Bank anunță începerea lucrărilor agricole de primăvară

ProCredit Bank anunță începerea lucrărilor agricole de primăvară

Recomandate

Primăvara ne aduce o perioadă plină de activități pentru producătorii agricoli, ce ar înseamna un start pentru lucrările în câmp.

Eficiența activităților agricole și, ca urmare, recolta depind de eforturile zilnice ale agricultorului.

ProCredit Bank, înțelegând perfect aceste provocări, oferă sprijin financiar și consultativ producătorilor agricoli de peste 14 ani.

Fiind o bancă care are grijă de clienții săi, ProCredit Bank colaborează cu instituții financiare internaționale precum Fondul European de Investiții (FEI), Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), ceea ce face posibilă finanţarea gospodăriilor şi producătorilor agricoli.

În același timp, împreună cu ProCredit Bank și prin intermediul Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, clienții au acces la programe internaționale de finanțare pentru dezvoltarea agriculturii precum și industriilor conexe:

  • FIDA – Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă, parte a grupului Băncii Mondiale;
  • PAC – Proiectul pentru Ameliorarea Competitivității susținut de Banca Mondială;
  • RISP – Proiectul Investiții și Servicii Rurale, finanțat de Agenția Internațională de Dezvoltare, Grupului Băncii Mondiale;
  • Filiere cu Vin – proiect, menit să susțină sectorul vinicol din Republica Moldova;
  • Livada Moldovei – proiect finanțat de către Banca Europeană de Investiții, pentru sprijinirea accesului agenților economici ce activează în ramura horticolă și industria conexă.

În această primăvară, ProCredit Bank oferă finanțarea lucrărilor agricole de primăvară în condiții transparente și favorabile:

  • Rata anuală a dobânzii în lei: 8,5%;
  • Comision unic de acordare: 0,5%;
  • Termen de finanţare: de la un sezon agricol până la 18 luni;
  • Perioadă de grație până la 9 luni la capital și 6 luni la dobândă;
  • Fără gaj de mijloace fixe: până la 5.000.000 lei;
  • Fără taxe lunare, trimestriale, anuale;
  • Comision pentru examinarea cererii: 0%;
  • Comision de închidere anticipată: 0%.

În plus, unele credite investiționale pot include și o componentă de grant de 10 – 15% sau aplicarea cotei 0% la TVA la procurarea bunurilor.

De asemenea, Banca poate refinanța creditele curente fără comision de deburasare, în condiții favorabile cu un program convenabil de rambursare.

ProCredit Bank acordă o atenție deosebită promovării investițiilor „verzi”, și anume creditării proiectelor din domeniul eficienței energetice, energiei regenerabile și a măsurilor „prietenoase” pentru mediu.

În acest sens, susținem proiectele ce vizează metodele moderne avansate de utilizare a terenului, precum No-till, Strip-till sau Mini-till, precum și cele ce țin de agricultura ecologică certificată.

Investind în astfel de proiecte, Banca este interesată să creeze condiții pentru refacerea ecologiei țării, să acorde sprijin antreprenorilor implicați în agricultura ecologică și durabilă.

Pe lângă finanțare, ProCredit Bank oferă producătorilor agricoli și  oportunitatea de a plasa resursele bănești din vânzarea roadei pe un cont de economii, beneficiind de o dobândă anuală de 2% în lei.

ProCredit Bank se axează pe parteneriate de lungă durată, reciproc avantajoase.

Cu eforturile comune ale Băncii și ale producătorilor agricoli deja sunt implementate proiecte moderne privind utilizarea terenurilor agricole și conservarea energiei.

În procesul implementării proiectului, banca garantează clienților săi consultații și asistență de înaltă calitate.

Totodată, vom ține cont de specificul afacerii, de cele mai bune tendințe internaționale în domeniu și vom elabora un plan de finanțare adecvat folosind programe internaționale care se potrivesc cel mai bine afacerii dvs.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesați pagina oficială a băncii www.procreditbank.md sau să apelați la nr. 0800 000 10.

ProCredit Bank
ProCredit Bankhttps://www.procreditbank.md
ProCredit Bank este o bancă germană, orientată spre dezvoltare, parte a grupului internaţional ProCredit, prezent în 11 ţări ale lumii.

Citește și ›

Advertoriale