joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePremis 700 WS - insecticid pentru tratarea semințelor cu cel mai mare conținut de...

Premis 700 WS – insecticid pentru tratarea semințelor cu cel mai mare conținut de acetamiprid de pe piață

Recomandate

Tratamentul semințelor de porumb, floarea-soarelui și grâu este esențial în condițiile în care impactul dăunătorilor cum ar fi viermii sârmă, viermii sârmă falși și gărgărițele este tot mai simțit an de an.

În acest sens, compania Agarista Agricola pune la dispoziția fermierilor produsul Premis 700 WS, insecticid sistemic și de contact din clasa neonicotinoizilor cu cea mai mare concentrație de acetamiprid disponibilă pe piață – 700 g/kg.

Mecanismul de acțiune:

Premis 700 WS are acțiune sistemică de lungă durată în semințe și plante. După semănat, produsul formează un scut de protecție în jurul seminței, acționând prin contact asupra dăunătorilor din sol.

Insecticidul este absorbit prin rădăcină și distribuit sistemic în întreaga plantă, acționând prin ingestie asupra dăunătorilor care atacă plantele în primele faze de vegetație.

Premis 700 WS perturbă ireversibil funcțiile vitale ale centrilor nervoși ai insectelor dăunătoare, conducând la moartea lor.

Compatibilitatea:

Specialiștii recomandă să se utilizeze în soluția de lucru insecticidul Premis împreună cu fungicidul Passad, pentru trararea semințelor de grâu, împotriva complexului de boli și viermilor sârmă. 

Premis 700 WS este compatibil cu majoritatea pesticidelor care se aplică la tratarea semințelor cu excepția celor care au o reacție alcalină.

Înainte de utilizare, verificați compatibilitatea preparatelor.

Fitotoxicitate:

La dozele recomandate, Premis 700 WS nu afectează energia germinativă sau germinația semințelor și nu este fitotoxic pentru plantule.

În cazul formelor parentale ale hibrizilor de porumb și floarea soarelui, este necesară testarea prealabilă a tratării semințelor.

Avantaje:

  • după însămânțarea semințelor tratate, preparatul formează în jurul semințelor un scut protector;
  • plantele în creștere absorb substanța activă atât din sămânță cât și din sol folosind rădăcinile;
  • datorită proprietăților sistemice, acetamipridul este distribuit uniform în toate organele vegetative ale plantelor, oferind o protecție fiabilă deasupra pământului și a părții subterane ale plantelor de la dăunători cu aparat bucal de ros și mestecat și înțepat supt;
  • are o perioadă lungă de acțiune și protecție, distruge dăunătorii în toată perioada de germinare a semințelor și în fazele incipiente ale dezvoltării plantelor;
  • economii de costuri datorită anulării unuia până la mai multe tratamente cu insecticide pe parcursul perioadei de vegetație (în funcție de germinația plantelor);
  • nu este fitotoxic în normele de consum recomandate.

Eficiența produsului Premis 700 WS poate fi vizualizată în următorul video:

Condiții pentru eficacitatea preparatului:

Pentru tratare se recomandă să luați semințe calibrate și curățate de praf, fără impurități, care garantează o bună aderență și o calitate mai bună a tratării.

La tratare trebuie asigurată o acoperire uniformă a semințelor cu peliculă a soluției de lucru.

Pentru detalii despe produs, apelați reprezentanții companiei Agarista Agricola.

Agarista Agricola
Agarista Agricola
Agarista Agricola deserveşte peste 1000 de întreprinderi agricole din Republica Moldova, rezultatul perseverenţei şi muncii colective începând cu anul 1999.

Citește și ›

Advertoriale