‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleImportator german: Dorim să cumpărăm caise din Moldova în acest sezon

Importator german: Dorim să cumpărăm caise din Moldova în acest sezon

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producția mondială de caise se ridică în prezent la 2.700.000 tone. În Germania, în 2021, au fost consumate 46 de mii de tone de caise, ceea ce corespunde unei cote de 0,5 kg per cap de locuitor.

Tendința este în creștere, deoarece caisele au gust bun și sunt foarte sănătoase. Prin urmare, în multe țări ele sunt numite fructul centenarilor.

Mai jos, o prezentare generală a importurilor germane de caise în 2021, conform datelor livrate de Kurt Halder:

  • Spania: 24.000 tone
  • Italia: 12.000 tone
  • Turcia: 4.000 tone
  • Franța: 3.000 tone
  • Grecia: 2.000 tone
  • Olanda: 300 tone
  • Moldova: 300 tone

După cum se poate observa din datele de mai sus, importurile se concentrează în mare parte pe originile spaniole. Anul trecut, pentru prima dată, tocmai 15 loturi de caise au fost livrate pe piața germană.

Potrivit importatorului german Kurt Halder, producția germană joacă în structura asigurării consumului intern german un rol minor. Motivul pentru aceasta sunt exigențele mari asupra condițiilor de amplasare (temperatura medie anuală de 10,5°C).

În prezent, suprafața de caise cultivată în Germania este de doar 200 ha, fiind recomandate următoarele soiuri: Spring Blush, Pink Cot, Robada, Orange Red, Pink Marry, Bergoval, Kioto, Harogem, Bergeron, Orange Summer.

‹ adv ›

Cu această clasificare a soiurilor, este posibilă alimentarea pieței cu caise germane din iunie până în septembrie.

„Datorită experienței bune de colaborare cu producătorii moldoveni, ce se caracterizează în principal printr-un gust deosebit al fructelor, OGV Nordbaden planifică să livreze pe piața germană în acest sezon mai multe caise moldovenești, pe lângă prune și struguri de masă”, a menționat pentru Agrobiznes Kurt Halder.

Cererea vine din partea unui lanț german de supermarketuri care planifică să comercializeze tot mai multe fructe din Moldova în magazinele sale în viitor.

„Campaniile de marketing direcționate spre magazinele individuale au scopul de a crește gradul de conștientizare a importanței consumului fructelor de înaltă calitate din Moldova în rândul consumatorilor germani”.

Cerințe de livrare a fructelor pe piața germană:

‹ adv ›
  • Standardele (GLOBAL G.A.P., GRASP, IFS) trebuie îndeplinite.
  • Din ce în ce mai mult, clienții solicită și standardul social SMETA pentru produse din Moldova. SMETA poate înlocui GRASP. Ambele nu sunt necesare.
  • Respectarea situației ce ține de livrări/achitare în Germania.
  • Marfa trebuie sortată după mărime. Dimensiunea minimă a fructelor 35 mm. Diferența de dimensiune maximă 5 mm pentru categoria I. Uniformitatea mărimii pentru calitatea I este obligatorie.
  • Ambalare: 6,0 kg în lăzi de lemn.
  • Trebuie garantată o aprovizionare continuă din iulie până în septembrie.

Acest lucru poate fi realizat printr-o selecție a soiurilor. În prezent, piața poate fi alimentată doar cu caise din Moldova până la începutul lui august. Vedeți informații despre soiurile solicitate pe acest link.

Primul import de caise din Moldova, realizat în 2019

„Am importat primele caise din Moldova în 2019. A devenit evident că soiurile deschise la culoare nu sunt în topul preferințelor. Fructele trebuie să aibă o supraculoare roșie frumoasă. Soiurile care sunt complet roșii la culoare sunt din ce în ce mai solicitate.

Caisele din Moldova concurează în Germania cu fructele din Spania și Franța. Franta este lider în calitate, iar marfa de acolo este preferată în ciuda prețului mai mare. Doar dacă este atins standardul francez, produsul se poate stabili definitiv în țara noastră”, a conchis Kurt Halder.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›