(video) Auditul de la MoldovaGaz se amână. Gavrilița: Nu se va finaliza la 1 mai, alt termen nu se negociază, pentru că nu au loc discuții în general

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că la moment nu se discută despre stabilirea unor noi termeni noi pentru auditul la MoldovaGaz. „Companiile internaționale, din nou au ezitat să vină în contextul războiului din Ucraina”, a spus Gavrilița.

Foto:

„Procesul de achiziție nu s-a încheiat cu succes, acum trecem la negocieri cu anumite companii ca să putem contracta o companie să putem face acest audit.

Companiile internaționale, din nou au ezitat să vină în contextul războiului din Ucraina. Vom continua discuțiile pe acest protocol și posibilitatea Moldovei de a executa acest audit în termenii stabiliți.

Nu nu va fi posibil auditul până la 1 mai”, a declarat prim-ministra.

Întrebată dacă s-a încercat negociere unei alte perioade, prim-ministra a răspuns că „pentru aceasta trebuie să avem anumite discuții care la moment sunt întrerupte”.

Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale, la data de 12 ianuarie. Principala entitatea supusă auditului este SA „Moldovagaz”, dar pe lângă aceasta, controlul se va efectua și în cadrul întreprinderilor înrudite acesteia, care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum și alte genuri de activitate.



Pub