Gavrilița anunță „motivul principal” pentru care i-a luat Moldexpo lui Ceban: Primarul își aduna dividende politice

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, declară că motivul principal din care Centrul Moldexpo a trecut în gestiunea Guvernului este că „primarul își făcea dividende politice” pe această situație. „Nu putem lăsa această tragedie să fie exploatată în mod cinic”, a mai spus Gavrilița.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Centrul a fost în proprietatea Guvernului și în contextul crizei pandemice a trecut în gestiunea Spitalului Municipal. Iar acum revine în gestiunea Guvernului.

Sunt mai multe motive care au dus la această decizie și cel mai important este că de mai multe ori am avut incidente când domnul primar Ion Ceban utiliza nevoia familiilor și copiilor care fug de război pentru a obține anumite dividente politice.

Am avut mai multe incidente u nde transportul Primăriei a transportat refugiați la Centrul Moldexpo fără a trece prin procedura centralizată de triere și astfel se crea o problemă artificială, pe care tot domnul Ceban toată noapte o rezolva.

Chiar ieri a fost dus transportul la punctele de trecere, deși refugiații așteptau să fie duși direct cu autocarele la Huși.

Aceasta vine în contradicție cu eforturile Guvernului”, a explicat Gavrilița.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a ieșit astăzi într-un live de la Moldexpo, unde a făcut „o retrospectivă a activității municipale în cadrul instituției”.

Centrul Moldexpo, unde sunt cazați refugiați din Ucraina, rămâne funcțional, dar trece în gestiunea Guvernului. Instituția a precizat că acest lucru se face în scopul conjugării eforturilor privind implementarea Planului Operațional ONU pentru Refugiați și prestării serviciilor de asistență refugiaților cu implicarea personalului.


Pub