CSP amână ședința din lipsă de cvorum: Urma să decidă soarta a 2 procurori și să desemneze un nou membru în Comisia pentru evaluarea lui Stoianoglo

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor, planificată pentru ziua de mâine, a fost amânată. Consiliul anunță că ședința nu poate fi desfășurată din lipsă de cvorum, întrucât unii membri de drept și membri din rândul societății civile au comunicat astăzi că nu se vor putea prezenta la ședință.

Foto: UNIMEDIA

Pe ordinea de zi erau peste 18 subiecte. Printre acestea, demersurile de suspendare din funcție a procurorilor Maxim Gropa și Andrei Lesnic.

La fel, urma să fie desemnat un membru din partea Consiliului Superior al Procurorilor în componența Comisiei ad-hoc de disciplină pentru verificarea faptelor sesizate ca fiind abateri disciplinare comise de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo (suspendat de drept din funcție).

Informațiile cu privire la următoarea ședință a Consiliului Superior al Procurorilor vor fi comunicate suplimentar, anunță CSP.

Potrivit legii, ședințele Consiliului Superior al Procurorilor sunt deliberative dacă la acestea participă, cel puțin, opt membri (art. 77 alin.(4) din Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură).


Pub