Ilan Șor, despre rezoluția APCE: Guvernarea PAS vrea să bage Republica Moldova în război

Rezoluția APCE referitoare la regiunea transnistreană implică riscuri majore pentru securitatea cetățenilor moldoveni, iar faptul că a fost adoptată tocmai acum complică și mai mult situația. De această părere este liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a criticat dur guvernarea pentru faptul că a încurajat această inițiativă și a susținut-o.

Foto: Ilan Șor

Într-o postare video pe Facebook, Ilan Șor și-a manifestat îngrijorarea în legătură cu aceste acțiuni și se întreabă de ce documentul a fost inclus pe ordinea de zi abia la 30 de ani de la înghețarea conflictului de la Nistru și în timp ce în Ucraina, în imediata vecinătate a Republicii Moldova, au loc confruntări armate.

„Considerăm că poziția exprimată de reprezentanții Republicii Moldova la APCE reflectă opinia lor personală, nu și cea a cetățenilor moldoveni. Apreciem preocuparea partenerilor noștri externi în legătură cu această problemă, dar nu înțelegem de ce anume acum a fost inclusă pe ordinea de zi, mai ales că asta ar putea implica țara și pe cetățenii noștri în acțiuni militare”, a subliniat Ilan Șor.

El le-a cerut repetat autorităților de la Chișinău să păstreze neutralitatea, de dragul securității cetățenilor și a neadmiterii unui conflict armat pe teritoriul Republicii Moldova.

„Mă adresez Guvernului și autorităților actuale ale Republicii Moldova: stimați sau nestimați guvernanți, ați adus țara la foamete, ați adus-o la o creștere nebună a prețurilor, iar acum vreți să implicați țara și în acțiuni militare. Poporul Republicii Moldova a încetat de mult să vă mai înțeleagă, deoarece toate acțiunile voastre vin în contradicție cu interesele lor. Noi înțelegem perfect că vouă, niște ONG-iști ratați, vă va fi simplu să vă adăpostiți în casele voastre de pe teritoriul UE. Însă mulți cetățeni ai țării noastre nu au unde să plece și nici nu vor să plece”, a precizat politicianul.

În context, el a îndemnat oamenii să fie vigilenți și, dacă va fi necesar, să iasă la proteste, pentru a da jos acest guvern care vor să bage țara noastră în război.

„Sunt foarte îngrijorat de ceea ce fac azi autoritățile noastre. Dacă guvernanții noștri își vor menține aceeași retorică și aceeași politică, vom fi nevoiți să chemăm toată lumea care nu-și dorește un conflict armat pe teritoriul Republicii Moldova, să iasă la proteste, pentru a demite actuala putere și a organiza alegeri anticipate, care să aducă stabilitate și bunăstare în țară. Nu le vom permite acestor ONG-iști ratați să transforme țara în ruine, să aducă moarte și să sărăcească definitiv poporul nostru”, a mai spus liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.



Pub