(video) Incendiu de vegetație pe strada Petricani. Echipa de pompieri lucrează la fața locului 

incendiu vegetatie
Foto: diez.md

Astăzi, în jurul orei 16.47, a fost recepționat un apel cu referire la incendierea vegetației uscate în zona Petricani, municipiului Chișinău. Conform datelor celor de la Direcția Situații Excepționale (DSE), la fața locului deja lucrează o echipă de pompieri, iar situația este ținută sub control.

„E vorba de un incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă. Apelul a fost recepționat la 16.47. La fața locului lucrează deja pompierii pentru localizarea și lichidarea incendiului. Astfel de situații sunt actuale în această perioadă a anului în condițiile de umiditate redusă și vânt. Până la această oră incendiul nu a obținut răspândire spre spațiile locative”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la DSE pentru diez.md.

Reamintim că, conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de la începutul anului 2022, salvatorii și pompierii au intervenit la 1 947 de misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, în care a fost afectată o suprafață de peste 12 543 de hectare de pământ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente