‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCSE a decis alocarea a 225 mln de lei pentru subvenții la energia electrică

CSE a decis alocarea a 225 mln de lei pentru subvenții la energia electrică

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în ședința din 15 martie, redistribuirea unor fonduri bugetare pentru gestionarea crizei refugiaților, dar şi pentru a compensa diferenţa de tarif la energia electrică.

Astfel, Ministerul Finanțelor a fost obligat să suplimenteze volumul fondului de intervenție al Guvernului pentru anul 2022 cu suma de 25 milioane lei, din contul donațiilor umanitare acumulate în contul trezorerial deschis în susținerea poporului ucrainean.

S-a decis și efectuarea plății de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a subvențiilor în sumă de 225 milioane lei către SA Energocom.

Sumă va fi destinată compensațiilor pentru diferența de tarif la energie electrică pentru luna martie 2022.

Banii respectivi se iau de la programul Dezvoltarea drumurilor pentru programul Rețele electrice în cadrul bugetului Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale aprobat prin Legea bugetului de stat pentru anul 2022. 

Autorităţile au prevăzut în acest an cheltuieli de circa 4,85 miliarde de lei pentru infrastructura drumurilor.

Potrivit Mold-street, se prevede că ulterior la elaborarea proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022, Ministerul Finanțelor va înainta propuneri de restabilire a alocațiilor la programul Dezvoltarea drumurilor.

‹ adv ›

Pentru luna martie 2022, furnizorii serviciului universal și/sau de ultimă opțiune vor achiziționa energie electrică de la Furnizorul central SA Energocom la prețul de 1,23 lei/kWh (fără TVA).

„Diferența de 2,01 lei/kWh (fără TVA) dintre acest preț de achiziție de 1,23 lei/kWh (fără TVA) și 3,24 lei/kWh (fără TVA) prețul reglementat aprobat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va fi subvenționat furnizorului central de energie electrică SA Energocom de către Guvern”, se precizează în decizia CSE.

În cazul în care, suma mijloacelor transferate către Furnizorul central de energie electrică Energocom va depăși suma calculată în baza consumului real al cantității de energie electrică, soldul va fi restituit de Energocom în bugetul de stat.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›