image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Primele imagini cu Șoltoianu, în fața instanței; Cum pledează acesta, după ce a amenințat cu arma un tânăr

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, eliberat în 2019 înainte de termen după ce a împușcat un fost polițist la o terasă în 2011, și reținut sâmbătă seara după ce a sărit cu arma la un tânar care-și plimba câinele, a fost adus astăzi în fața instanței.

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul pușcăriaș recidivist, decizia urmând să fie anunțată în câteva ore de Judecătoria Ciocana.

Șoltoianu a evitat să discute cu jurnaliștii în momentul în care era escortat de polițiști. Potrivit avocatului, acesta pledează nevinovat.

jurnal.md

Amintim că în seara zilei de sâmbătă, 12 martie, Ion Șoltoianu a fost reținut după ce ar fi vrut să tragă într-un tânar care-și plimba câinele. Totul s-a întâmplat în scara unui bloc de pe strada Trandafirilor din capitală. Șoltoianu, împreună cu șoferul său, Serghei Sochircă, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit poliției, Șoltoianu a amenințat tânărul cu un pistol de model CZ-100, calibrul 9×19 mm, încărcat cu 13 cartușe, armă care aparține soției sale. Aceasta urmează să fie și ea cercetată în cadrul cauzei penale intentată pe huliganism agravat.

Pentru fapta sa, Șoltoianu riscă de la 3 la 7 ani privațiune de libertate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: