image
Sursa foto: Getty Images

Patronii lui Manchester United vor să "pună la pământ" legendarul Old Trafford și să construiască alt stadion

Familia Glazer are planuri mari cu Manchester United. Patronii americani ai "diavolilor" vor să demoleze actualul Old Trafford și să construiască o nouă arenă.

Potrivit presei britranice, totul face parte dintr-un "plan de renovare radicală", așa cum îl numesc patronii americani.

Legendara arenă, care are 112 ani și pe care Joel Glazer a numit-o "inima și sufletul echipei", a trecut prin mai multe modernizări și majorări de capacitate de-a lungul timpului.

Însă de acestă dată patronii consideră că acum nu prea se mai poate îmbunătăți nimic și singura soluție rămâne o construcție nouă, mai ales că echipa se vede nevoită să țină pasul și din punct de vedere al infrastructurii cu rivalele Manchester City și Liverpool.

Potrivit publicației The Telegraph, United a solicitat totuși trei oferte, dintre care două presupun doar modernizarea. Una dintre ele vizează o modernizare a actualei tribune mai mici, care ar urma să se extindă și peste calea ferată care trece prin apropiere.

Astfel, capacitatea ar urma să atingă 80.000 de locuri, față de 74.110 de locuri, cât are actuala arenă.

O altă variată este modernizarea actualului stadion, prin demolarea tribunei Sud și construirea uneia mai mari, care va include și spații de cazare mai ample.

A treia variantă este însă una radicală, și anume demolarea completă a "Teatrului Viselor". Tot procesul ar urma să dureze doi sau trei ani și "diavolii" trebuie să-și găsească altă "casă" în acea perioadă.

Publicația Express susține că Manchester United ar putea împărți arena cu rivala Manchester City, după modelul celor de la Inter și AC Milan, însă rămâne de văzut dacă fanii vor fi de acord.

În noul proiect, pe lângă noua arenă, care va depăși 80.000 de locuri, ar urma să fie construit și un stadion mai mic, care să găzduiască meciurile echipei feminine.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: