image
Sursa foto: Jurnal.md

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie: Numărul refugiaţilor din Ucraina a ajuns la trei milioane

Numărul refugiaţilor din Ucraina a ajuns la trei milioane, a comunicat astăzi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) printr-un purtător de cuvânt citat de AFP. Bilanţul se referă doar la cei care au părăsit ţara după ce a fost invadată de forţele ruse, în 24 februarie, nu şi de cei care s-au strămutat în interiorul graniţelor.

Din totalul respectiv, 1,4 milioane sunt copii, conform datelor UNICEF, iar 157.000 sunt cetăţeni ai altor ţări, a precizat purtătorul de cuvânt Paul Dillon.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Polonia a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni - circa 1,79 milioane. Alte destinaţii spre care se îndreaptă cei care fug din calea războiului sunt Republica Moldova, România şi Ungaria, de unde mulţi trec ulterior în alte ţări.

De la declanșarea războiului în Ucraina hotarul Republicii Moldova a fost traversat de 304.442 de cetățeni ucraineni. În această perioadă 203.990 de ucraineni au părăsit teritoriul țării, iar 99.373 au rămas în Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: