image
Sursa foto: Getty Images

Căpitanul Rusiei are familia în Ucraina și a cerut să nu fie convocat la națională. Reacția selecționerului Karpin

Căpitanul naționalei Rusiei, Artem Dzyuba, nu a fost convocat pentru următoarele meciuri, programate la finele lunii martie, din cauza "situaţiei dificile din Ucraina", unde locuiesc mai mulţi apropiaţi ai jucătorului, a explicat selecţionerul rus.

"Ţinând cont de situaţia dificilă din Ucraina, unde trăiesc numeroşi membri ai familiei sale, Artem s-a scuzat şi a cerut, din motive familiale, să nu fie convocat pentru următoarele meciuri ale echipei Rusiei", a explicat Valeri Karpin într-un interviu publicat pe site-ul Federaţiei Ruse de Fotbal.

Valeri Karpin a fost de acord cu cererea lui Artem Dzyuba și a afirmat că va rămâne în contact cu acesta.

"Am convenit să rămânem în contact şi voi urmări cu atenţie următoarele sale meciuri cu Zenit (Sankt Petersburg)", a adăugat selecţionerul.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, FIFA a decis să excludă echipa Rusiei de la barajele de calificare pentru Cupa Mondială din 2022 programate la finele lunii. Federaţia rusă de fotbal a contestat această decizie în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a solicitat ridicarea sancţiunii cu titlu provizoriu, aspect asupra căruia TAS urmează să se pronunţe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: