image
Sursa foto: Profimedia

Biden participă săptămâna viitoare la întrunirea liderilor NATO de la Bruxelles: Președintele, așteptat și la Summitul UE

Preşedintele SUA, Joe Biden, va particpa săptămâna viitoare la întrunirea extraordinară a liderilor NATO, a anunțat Misiunea SUA de la Bruxelles. De asemenea, liderul de la Casa Albă se va alătura „după toate probabilităţile” și summitului Celor 27 de şefi de stat şi de guvern din cadrul Uniunii Europene, de pe 24 martie de la Bruxelles, pentru a discuta despre conflictul din Ucraina.

„Președintele Biden va veni la cartierul general NATO săptămâna viitoare, unde va participa la întrunirea extraordinară a liderilor Alianței NATO”, a anunțat marți Misiunea SUA la NATO pe pagina de Twitter.

De asemenea, preşedintele SUA se va alătura „după toate probabilităţile” și summitului Celor 27 de şefi de stat şi de guvern din cadrul Uniunii Europene, de pe 24 martie de la Bruxelles, pentru a discuta despre conflictul din Ucraina, a declarat marţi un înalt responsabil al UE pentru Reuters, potrivit Digi24.

Atât sediul NATO, cât şi cele ale instituţiilor UE se află la Bruxelles.

Președintele Joe Biden a fost pus marți, alături de mai mulți înalți oficiali americani, pe o listă de sancțiuni a Rusiei.

Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul apărării Lloyd Austin și șeful Statului Major Mark Milley, precum și un număr de șefi de departamente și personalități americane nu mai au voie să intre în Rusia, a anunțat Ministerul de Externe de la Moscova, ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA lui Vladimir Putin și altor oficiali ruși.

Noutăţile partenerilor

comentarii: