image
Sursa foto: Profimedia

FOTO // MAI dezminte afirmațiile lui Ceban care a spus că persoanele de la vama Palanca nu ar avea voie să vină în Chișinău

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) dezminte afirmațiile lui Ion Ceban care a declarat că persoanele din Punctul Vamal Palanca nu ar avea voie să vină în Chișinău, afirmând că persoanele respective se îndreptau în România, iar la punctul de trecere al frontierei Palanca au sosit trei autocare de la primărie, fiind o activitate necoordonată cu ANTA și IGSU.

„Astăzi, la ora 19:30, la punctul de trecere al frontierei Palanca, au sosit 3 autocare de la primărie - activitate necoordonată cu ANTA și IGSU. În gara provizorie se aflau 60 de persoane, care au fost transportate cu autocarele puse la dipoziție de guvernul României spre Huși. La moment, în gară este un grup de 6 refugiați, care au sosit la ora 21:00, ce nu solicită cazare la centrul provizoriu Palanca și urmează să fie transportați de autocarele puse la dispoziție de ANTA spre Chișinău. Menționăm că gara provizorie din Palanca este dotată cu încălzitoare și corturi, unde persoanele pot servi băuturi calde,” anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Anterior primarul capitalei a făcut o postare pe rețelele de socializare în care declara că persoanele din Punctul Vamal Palanca nu ar avea voie să vină în Chișinău.

„Mame și copii în Punctul Vamal Palanca nu au voie să vină în Chișinău. Deși avem sute de solicitări pentru a prelua oameni spre Chișinău ca apoi să meargă în alte țări, ei nu au voie să iasă din gara improvizată de la vamă. Autobuzele trimise la solicitare se întorc goale înapoi la Chișinău. E noapte și frig, iar condițiile sunt de corturi.Foto de la fața locului. Nu am cuvinte!”.

Ministerul Afacerilor Interne reiterează îndemnul de a vă informa din surse sigure.

MAIMAI
MAIMAI

Noutăţile partenerilor

comentarii: