(video) „- Ce furai din mașini? - Totul”. Un tânăr, prins în timp ce încerca să spargă un automobil

Angajați ai poliției de la Botanica au reținut în flagrant un tânăr de 30 de ani în timp ce a pătruns într-un automobil de unde a încercat să sustragă bunuri materiale. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice, anunță oamenii legii.  

Foto: Poliția Republicii Moldova

Polițiștii au stabilit că suspectul, pe parcursul lunii februarie și până în prezent, ar fi comis cel puțin 10 furturi din automobile pe teritoriul sectorului Botanica.

„Acesta pătrundea în unitățile de transport prin deteriorarea geamului de unde sustrăgea bunurile materiale lăsate de către proprietari cum ar fi: laptopuri, registratoare, telefoane mobile, mijloace bănești”, spun oamenii legii.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 56 mii lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru furt.

Iar pentru faptele comise el riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliția vine repetat cu recomandări pentru proprietarii unităților de transport:

Montați automobilul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori;

- parcați automobilul pe timpul nopții numai în locurile iluminate și vizibile;

- verificați înainte de a pleca, dacă sistemul de închidere al portbagajului este asigurat corespunzător;

- încuiați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;

- nu lăsați genți, borsete, notebook-uri, accesorii ale aparatajului radio sau video, telefoane mobile, în automobil – puteți rămâne fără ele.


Pub