(video) Patru țări membre ale UE oferă Moldovei loturi de asistență umanitară, pentru refugiații din Ucraina

O nouă ceremonie de recepționare a loturilor de asistență umanitară, la Chișinău. Patru dintre țările membre ale Uniunii Europene, Austria, Italia, Danemarca și Finlanda, au oferit ajutoare pentru refugiații din Ucraina, prin Mecanismul de protecțue civilă al UE.

Foto: captura ecran

„UE exprimă solidaritate față de RM și oferă susținere țării, pentru a face față acestui flux mare de refugiați care fug de război și vin în RM. Astăzi, patru state membre ale UE - Austria, Danemarca, Finlanda, Italia - își oferă susținerea prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, astfel oferind asistența acelor persoane care sunt nevoite să fugă din Ucraina și să-și găsească refugiu în RM. Asistența oferită astăzi vine să suplinească asistența care deja a fost oferită de alte state membre ale UE. S-a venit cu echipament care este esențial pentru viața și sănătatea refugiaților. Exprim gratitudine tuturor statelor UE care deja un făcut un pas în calea ajutării RM, pentru a face față acestei provocări. UE își exprimă dorința de a continua susținerera oferită RM prin intermediul activității sale. Oamenii din Ucraina fug de război și se refugiază aici, în RM, într-un număr foarte mare și ne exprimăm admirația față de poporul RM, care i-a primit pe acești refugiați în casele lor, cu inimile deschise”, a declarat Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks.

„Criza acestor refugiați se adună la complexitățile economice cu care deja se confruntă RM. Astfel, după consecințele imediate ale acestei crize vor urma și consecințele pe termen mediu, pentru economia RM. Astfel, UE caută căi de a susține RM dincolo de consecințele imediate, urmărim să fortificăm reziliența RM în ceea ce privește sfera energetică, sfera sănătății și cea a învățământului. Angajamentul nostru este unul continuu și nu se pune sub semnul întrebării. UE, statele sale membre și comunitatea internațională își unesc forțele, pentru a susține RM în calea acestei provocări dificile”, a subliniat ambasadorul.

„Admirăm RM, pentru că în decurs de 2 săptămâni, ați reușit să primiți un număr al populației care echivalează cu 4% din populația RM - anume atâția refugiați au ajuns până astăzi în RM”, a menționat Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Stella Avallone.


Urmăriți ceremonia integral, pe UNIMEDIA: 


Pub