Noua funcție de la Instagram te ajută să scapi de trolii enervanți de pe internet

Instagram încearcă să abordeze problema comentariilor neplăcute care apar în timpul streamurilor live, cu cea mai recentă funcție. Așadar, de acum, utilizatorii Live pot desemna pe cineva să fie moderator pentru emisiunile lor, informează playtech.ro.

Foto: UNIMEDIA

Moderatorii pot raporta comentarii, pot dezactiva comentariile de la un anumit utilizator și pot dezactiva spectatorii deranjanți. Creatorii pot adăuga un moderator atingând pictograma meniu din bara de comentarii. Ei pot căuta o anumită persoană sau pot alege un utilizator dintr-o listă sugerată de Instagram, conform Engadget.

Instagram lansează funcția pentru a ajuta creatorii de conțonut să se concentreze pe implicarea în discuții pozitive, în loc să petreacă timp abordând interacțiunile nedorite. Este o mișcare binevenită care ar trebui să contribuie la reducerea comentariilor toxice în timpul Lives.

Aplicația calcă pe urmele Twitch, care le-a permis streamerilor să aibă moderatori de ani de zile. Astfel, pot face față rapid comentariilor sau mesajelor dezagreabile și se poate crea un mediu mai sigur atât pentru creatori, cât și pentru publicul lor.


Pub