Ce trebuie să știi dacă planifici să angajezi un student

15 Mart. 2022, 12:41
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
15 Mart. 2022, 12:41 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Cu siguranță te-ai întrebat de ce este bine să angajezi studenți în cadrul companiei tale. Iar dacă încă nu ai reușit să găsești un răspuns, atunci ești exact acolo unde trebuie, deoarece în articolul ce urmează o să afli tot ceea ce trebuie să știi dacă planifici să angajezi un student.

A lua la slujbă pe un tânăr de pe băncile facultății, care învață teorie este o strategie pe care, în ultima perioadă, tot mai mulți manageri o utilizează. Acest lucru se datorează faptului că angajarea studenților în condiții part-time este o prerogativă din punct de vedere financiar pentru afacerea ta, fiindcă așa poți gestiona eficient bugetul anual pe care-l stabilești. 

Altfel spus, angajarea unui student include un salariu mai mic decât al unui specialist cu experiență. Însă evident, un student va avea nevoie de mai multă atenție și îndrumare, deci aici va trebui să investești timp. 

Totodată, înainte de a lua la job un student, documentează-te și analizează bine Codul Muncii, așa încât să cunoști detaliile privind angajarea tinerilor specialiști în echipa ta. Este esențial să fii la curent cu aspectele legale, mai ales dacă este vorba de studenți.

Odată ce angajezi specialiști fără experiență, inevitabil vei deveni un mentor pentru el, iar asta este una dintre cele mai importante trepte profesionale din viața lui. Și poate că anume acel student va fi în viitor unul dintre cei mai loiali angajați, care vor fi alături de tine mult timp.

Tot aici intervine încă un aspect la care trebuie să atragi atenția dacă angajezi un student, vorba este despre beneficii, bonusuri sau alte privilegii la locul de muncă care-l pot stimula și motiva să progreseze. Aici putem menționa abonamentele la sală, tichete de masă, abonamente la transport public, bilete la evenimente etc.

Și desigur, un student la serviciu va însemna grafic flexibil, adică vei putea organiza agenda în așa fel încât să acoperi orele când alți angajați nu pot lucra, fiindcă pentru un tânăr specialist nu va conta ora la care lucrează, ci experiența pe care o acumulează.

După cum vezi, angajarea tinerilor specialiști de la licență sau masterat vine cu multe avantaje pentru compania ta, iar faptul că tu vei oferi locuri de munca pentru studenți va oferi afacerii vizibilitate pe piață.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău