Editora șefă de la Pervâi Kanal Marina Ovseannikova a primit o amendă de 30 000 de ruble

275621350_331833682319465_147808114297123013_n

Femeia care a intrat în cadru în timpul buletinului de știri transmis live de Pervâi Kanal a fost reținută și, în prezent, aceasta se află în judecată unde urmează să afle sentința. Despre acest lucru a anunțat Новая Газета citând serviciul de presă al instanței de judecată.

UPDATE (18.05)

Marina Ovseannikova a primit o amendă de 30 000 de ruble, transmite Mediazona.

UPDATE (16.40)

În cadrul ședinței de astăzi s-a aflat în baza cărui protocol va fi cercetată Marina Ovseannikova. Dacă înainte se credea că va fi pedepsită pentru apariția cu placatul în live, acum Mediazona scrie femeia este cercetată în baza unui dosar penal din motiv că ea a publicat videoclipul în care îndeamnă oamenii să protesteze împotriva războiului.

Știrea inițială

Astfel, femeia riscă amendă administrativă în mărime de la 20 000 la 30 000 de ruble sau muncă neremunerată pe un termen de până la 50 de ore sau arestare administrativ pentru un termen de până la zece zile.

Marina Ovseannikova este editora șefă în Departamentul de știri internaționale al aceluiași post de televiziune.

Ea a fost reținută și transportată la secția de poliție Ostankino, a declarat Pavel Cikov. Potrivit informațiilor preliminare, poliția urmează să întocmească un protocol administrativ împotriva ei în temeiul noului articol 20.3.3 din Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse privind „discreditarea folosirii trupelor ruse”.

Înainte de acțiunea ei în direct, Marina Ovseannikova a înregistrat un mesaj video în care își exprimă poziția în legătură cu atacul Rusiei asupra Ucrainei.

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia e un stat agresor. Reponsabilitatea cade pe o singură persoană – Vladimir Putin. Rusia trebuie să oprească acest război pentru ca cele două țări frățești să se poate împăca. Tata e ucrainean, mama e rusoaică. Niciodată nu am fost dușmani.

Din păcate, în ultimii ani, am lucrat la Pervâi Kanal, m-am ocupat de propaganda Kremlinului. Acum îmi este foarte greu și îmi e foarte rușine. Îmi e rușine că am permis zombarea cetățenilor ruși. Azi împotriva noastră e toată lumea și din cauza asta va suferi o generație întreagă”, a spus redactora.

Potrivit meduza.io, Pervâi Kanal a venit cu o reacție negând că tânăra este angajată în cadrul postului de televiziune: „În emisiunea programului Vremea a existat într-adevăr un incident cu un străin în cadru, o verificare internă este în curs”.

Marina Ovseannikova a intrat în cadru în timp ce prezentatoarea știrilor, Ekaterina Andreeva, vorbea despre sancțiunile atribuite Rusiei în urma atacului asupra Ucrainei.

Femeia ținea un poster cu cuvintele „Opriți războiul. Nu crede propaganda. Aici ești mințit”. Ea a repetat de mai multe ori „Opriți războiul! Fără război!”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat pentru meduza.io situția produsă la Pervâi Kanal.

Peskov a fost întrebat dacă e adevărat că la Pervâi Kanal se spune minciuni așa cum era scris pe placatul Marinei Ovseannikova. El a spus: „Pervâi Kanal este un brand la fel ca și canalele noastre TV de top, aici se difuzează informații de calitate, actuale, foarte prompte și obiective. Ceea ce a făcut această femeie este un act de huliganism. privește fata asta, ei bine, acesta este huliganism. Conducerea canalul trebuie să se clarifice cu această situație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente