O conductă rusească de furnizare a gazului din Federația Rusă și-a schimbat traiectoria de la vest spre est

Gazprom
Foto: depositphotos.com

O secțiune a conductei rusești Iamal-Europa și-a inversat direcția de furnizare a gazului de la vest spre est în această dimineața. Gazul a fost direcționat spre Polonia, din Germania, anunță Reuters.

Conform datelor prezentate de către Gascade, fluxul de gaz către est, de la punctul de ieșire din Mallnow, Polonia, a fost estimat în aproximativ 5 milioane kilowați pe oră, anterior curgând în cealaltă direcție, spre Germania.

Furnizarea gazului rusesc către Europa se realizează și cu ajutorul altor rute importante, cum ar fi cea prin conducta Nord Stream 1, care trece peste Marea Baltică. Capacitatea de procesare a gazului a acesteia este estimată la 73 de milioane de kilowați pe oră.

Potrivit agenției de presă, conducta este una dintre furnizorii majori de gaz rusesc către Europa, iar compania rusă Gazprom nu a fost disponibilă pentru un comentariu în această privință, menționează Reuters.


Reamintim că, în data de 24 februarie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia începe o „operațiune specială” în Ucraina, iar președintele Volodâmâr Zelenski a anunțat introducerea stării de război în toată țara.

Situația la moment o puteți urmări în regim livetext aici!

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente