Generatoare Diesel și ambulanțe. Republica Moldova a primit un lot umanitar din partea statelor UE

ambulanță
Foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astăzi, a recepționat un lot de asistență umanitară oferit Republicii Moldova de către Republica Austria, Republica Italia, Regatul Danemarca și Finlanda prin Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.

Conform comunicatului, Republica Moldova a primit în ajutor colete de igienă, corturi, pături, saltele și perne, în valoare de 37 000 de euro, din partea Austriei, corturi cu încălzire, corturi pentru baie și bucătărie de câmp, în valoare de 582 000 de euro, din partea Finlandei, șapte ambulanțe, în valoare de 114 000 de euro, din partea Regatului Danemarca și seturi de igienă, de bucătărie, generatoare Diesel, rezervoare de apă și încălzitoare, în valoare de 56 000 de euro, din partea Republicii Italia.

„Noi toți, din spațiul european, ne-am implicat în rezolvarea unor provocări la care nu ne-am așteptat niciodată. Ajutorul vostru contează foarte mult, pentru că niciuna dintre țările noastre nu a fost pregătită să facă față unui război atât de apropiat și amenințător. Astăzi, sprijinul dvs. sporește capacitatea de intervenție a forțelor din sistemul afacerilor interne, în acordarea întregului suport pentru refugiații din Ucraina. Vă mulțumesc în numelor cetățenilor Republicii Moldova, în numele angajaților MAI, în numele voluntarilor pentru ajutorul acordat”, a menționat în discursul său de mulțumire Ana Revenco, ministra afacerilor interne a Republicii Moldova.


Reamintim că, în data de 24 februarie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia începe o „operațiune specială” în Ucraina, iar președintele Volodâmâr Zelenski a anunțat introducerea stării de război în toată țara.

Situația la moment o puteți urmări în regim livetext aici!

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente