La Kiev au ajuns prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Sloveniei pentru a se întâlni cu Zelenski

main
Foto: Mateusz Morawiecki/Facebook

Prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Republicii Cehe au ajuns la Kiev pentru o întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Poloniei Mateusz Morawiecki.

Cabinetul de miniștri al Poloniei a anunțat anterior că cei trei premieri se vor deplasa la Kiev în calitate de reprezentanți ai Consiliului European, pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodâmâr Zelenski și cu premierul ucrainean Denis Şmâhal.

„Acest război este rezultatul acțiunilor unui tiran care atacă civili fără apărare, bombardează orașele și spitalele din Ucraina!”, scrie prim-ministrul Poloniei.

„Scopul vizitei este de a confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea și independența Ucrainei. Scopul acestei vizite este, de asemenea, de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina și cetățenii ei”, a declarat premierul ceh într-o notă informativă pe Twitter.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 19 zile țările se află în război. Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente