marți, 23 aprilie, 2024
3.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Alexei Ivanov: Îngrășământul Novatec mi-a asigurat recolte bune, îl voi utiliza și în...

VIDEO. Alexei Ivanov: Îngrășământul Novatec mi-a asigurat recolte bune, îl voi utiliza și în acest sezon

Recomandate

Alexei Ivanov, fermier din Orhei, practic peste 15 ani din viață i-a dedicat agriculturii. Având în gestiune aproximativ 800 de hectare de teren agricol, cultivă atât culturi de câmp, cât și multianuale.

În alegerea suprafețelor pentru fiecare cultură de câmp, porumbului îi revine un rol important, datorită recoltelor mari pe care le oferă. Astfel, în 2021 a decis să testeze eficiența îngrășământului Novatec de la C.Î. Agrostoc pe suprafețe extinse anume la cultura porumbului.

A optat pentru două variante de aplicare:

  • pe terenul în pantă – 200 de kg înainte de semănat;
  • pe terenul plan – 200 de kg/ha în faza de 5-6 frunze.

După recoltarea porumbului, Alexei Ivanov a menționat că a obținut rezultate mai bune în parcelele unde produsul a fost aplicat în perioada de vegetație, iar în acest an neapărat va utiliza îngrășământul la mai multe culturi.

„Am administrat îngrășământul Novatec pe suprafețe restrânse la rapiță, grâu, iar la cultura porumbului pe suprafața de 100 de hectare. Evident, anul 2021 a fost marcat și de condiții foarte bune pentru cultura porumbului, însă este important să întoarcem solului ceea ce luăm din acesta. Rezultatele obținute mă fac să obtez pentru îngrășământul Novatec și pentru acest sezon agricol, pentru că într-adevăr este un produs ce merită a fi utilizat”, ne-a explicat Alexei Ivanov.

Mai multe detalii despre experiența de colaborare a fermierului cu C.Î. Agrostoc aflați în următorul video:

Accesează www.agrostoc.md, sună la +373 69 079 039 sau la reprezentantul „AGROSTOC” din regiunea ta pentru mai multe detalii.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale