image
Sursa foto: FC Sheriff/ Facebook

Clubul de fotbal Sheriff Tiraspol a protestat față de invazia Rusiei în Ucraina

Clubul de fotbal Sheriff Tiraspol, din regiunea transnistreană, a făcut un gest fără precedent duminică, când jucătorii săi s-au fotografiat alături de un banner cu mesajul „Stop war” (Stop războiului), înaintea unui meci din liga moldovenească, transmite EFE.

Jucătorii clubului de fotbal Sheriff, s-au fotografiat cu jucătorii de la Milsami Orhei alături de un banner cu mesajul împotriva războiului, declanşat în Ucraina pe 24 februarie la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin. Meciul disputat la Tiraspol s-a încheiat cu scorul de 0-1 pentru Milsami. Clubul transnistrean are un avans de şapte puncte faţă de CS Petrocub şi FC Milsami Orhei.

Sheriff este proprietatea unui consorţiu de companii cu acelaşi nume care domină viaţa politică şi economică din Transnistria, o enclavă rebelă care şi-a declarat în 1990 independenţa faţă de Republica Moldova.

Deşi nu a fost recunoscută pe plan internaţional, Transnistria a supravieţuit ca o „republică” independentă graţie în mare parte ajutorului economic şi militar al Rusiei, care menţine un contingent de 2.000 militari detaşaţi permanent pe un teritoriu care legal face parte din Republica Moldova.

În ultimii ani, datorită dezvoltării relaţiilor comerciale cu Republica Moldova, Ucraina şi Uniunea Europeană, oligarhii grupului Sheriff au obţinut o certă independenţă faţă de Moscova, conform Agerpres.

Noutăţile partenerilor

comentarii: