„Fetița cu acadea”. Povestea și adevărul din spatele fotografiei cu fata din Kiev, care ține o armă în mână

Povestea fotografiei cu fata de 9 ani care are o acadea în gură și o pușcă în mână a fost spusă chiar de tatăl copilei. Imaginea cu puternic impact emoțional s-a viralizat în câteva ore, scrie presa străină..

Foto: gândul.ro

Fotografia cu o fetiță de 9 ani care ține în brațe o pușcă și are o acadea în gură, în timp ce stă în cadrul ferestrei unei case abandonate, a devenit virală.

Imaginea a fost folosită chiar și de către Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului Europei, la care a adăugat un mesaj despre sancțiunile dure împotriva Rusiei.


Fotografia are însă o poveste în spate.

Cel care a surprins imaginea, tatăl fetiței, spune când și de ce a făcut-o.

„Istoria unei fotografii. Numele meu este Alexei. Am o soție și trei copii. (…) Fotografia este hobby-ul meu. Am absolvit niște cursuri de artă fotografică.

Tensiunea nervoasă a fost foarte mare în ultimele săptămâni, înainte de război. Informațiile venite arătau că un război va fi inevitabil, dar a fost de necrezut pentru noi. În același timp, societatea occidentală a demonstrat că este „ingrijorată” și nu a aplicat nicio sancțiune împotriva Rusiei.

Am decis să fac câteva fotografii care să atragă atenția asupra posibilului război. După cum se vede, am făcut această fotografie pe 22.02.2022, adică cu două zile înainte de război. Aceasta este o fotografie a fiicei mele cu o bomboană și cu o pușcă într-o clădire abandonată. Arma este a mea, fata nu poate să tragă. Are 9 ani. Desigur, arma nu a fost încărcată în timpul fotografierii”, a scris Alexei duminică pe Facebook, care mai precizează că multe persoane au criticat fotografia.

Potrivit fotografului, atitudinea multora față de aceste imagini s-a schimbat în ultima perioadă, după ce au văzut ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, după ce Rusia a invadat această țară.


Pub