O școală de gramatică din municipiul Chișinău oferă cursuri gratuite de limba română refugiaților ucraineni

Scoala
Foto: arq.ro

Începând cu 19 martie, Școala de gramatică va presta cursuri gratuite de limba română, nivel A1 (începător), refugiaților ucraineni care doresc să se familiarizeze cu noțiunile de bază ale limbii române și ale culturii noastre.

Cursurile se vor desfășura online, pe parcursul zilelor de sâmbătă, între orele 9.30 și 11.00, iar în procesul de studiere se vor utiliza imagini, abordări multimodale și metode interactive.

De asemenea, Școala de gramatică este dispusă să colaboreze, în regim de voluntariat, cu organizații care pot susține cursurile respective cu tehnică necesară participanților (calculator, laptop, microfon, cameră, tastatură etc.).

Doritorii se pot conecta online prin intermediul platformei Zoom utilizând ID-ul 658 0602 2689 și codul 587735. Mai multe detalii puteți accesa aici!

De asemenea, pentru refugiații ucraineni care participă sau doresc să fie informați despre acest curs de limba română a fost creat un grup pe Facebook.


Reamintim că, în data de 24 februarie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia începe o „operațiune specială” în Ucraina, iar președintele Volodâmâr Zelenski a anunțat introducerea stării de război în toată țara.

Situația la moment o puteți urmări în regim livetext aici!

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente