image
Sursa foto: border.gov.md

Un tânăr din Anenii Noi, prins la PTF Leușeni cu patru acte false

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest efectuează cercetări pe numele unui moldovean asupra căruia s-au depistat patru acte cu semne de falsificare. Incidentul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat un tânăr de 25 de ani, domiciliat în Anenii Noi, ce se deplasa ca pasager al unei curse ocazionale spre Germania. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra persoanei și bagajelor acesteia.

Ca urmare, în buzunarul gecii s-au depistat patru acte cu semne clare de falsificare. Două cărți de identitate și două permise de conducere, care aveau însemnele autorităților competente din România și erau eliberate pe numele a două persoane diferite.

La audieri, pasagerul a declarat că un set de acte și-a perfectat pentru sine, iar cel de-al doilea set trebuia să-l transmită altei persoane în țara de destinaţie.

Documentele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: