Scandal la Anenii Noi. Vicepreședintele raionului de la Platforma DA, demis cu votul PAS, PSRM, PCRM și PD: Am refuzat să le acopăr ilegalitățile

Ex-vicepreședinte al raionului Anenii Noi pe domeniul social, Octavian Zelinski, vine cu dezvăluiri după demiterea sa. Acesta susține că motivul din care a fost scos din funcție este că nu a vrut să acopere „ilegalitățile la gestiunea licitațiilor de modernizare a stadionului raional”.

Foto: Fb/ Consiliul Raional Anenii Noi

„Nu voi dezvălui acum detalii despre cauza reală a demiterii mele, care este una simplă: nu am vrut să acopăr și să tolerez neregulile admise la gestiunea licitațiilor de modernizare a stadionului raional (voi reveni cu detalii, dar încetul cu încetul, calm și calculat, pentru a nu admite prejudicierea anchetei care a început).

Vreau să punctez câteva aspecte legate de activitatea mea profesională timp de 2 ani și 4 luni, aspecte cu care mă mândresc și care au devenit posibile grație echipei care m-a susținut:

1. Mă bucur că am adus aportul la semnarea a 3 noi acorduri de înfrățire a raionului nostru cu județe din România (Arad, Iași și Vrancea);

2. Mă mândresc cu faptul că, alături de colegii din consiliu, am reușit să atragem 2 granturi din partea consiliilor județene Vaslui și Giurgiu, în valoare de cca. 4,6 milioane de lei;

3. Un succes mare este și reforma în domeniul culturii, în urma cărui fapt s-a reușit eficientizarea financiară și ridicarea nivelului profesional în domeniu și înlăturarea de la fluxurile financiare a unui tip dubios. Am reușit să înființăm până și o orchestră de fanfară cum mai rar vezi în republică;

4. Am aprobat un regulament de menționare financiară a sportivilor din raion medaliați la competiții naționale și internaționale;

5. Am obținut alocarea, an de an, a unui ajutor financiar modest tuturor celor mai bine de 1000 de eroi ai războiului de independență din 1992;

6. Am reușit să întinerim simțitor cadrele de conducere din instituțiile consiliului raional.

Nu vreau să îmi asum merite care nu-mi aparțin și repet: tot ce am reușit a fost grație oamenilor demni și frumoși care mi-au fost alături.

Principalul motiv de mândrie pentru mine în această perioadă este că am reușit să rămân același Octavian ca și până a fi ales în funcția de vicepreședinte - un om de rând, ales temporar într-o funcție.

Un Octavian care a încercat să fie un avocat (așa cum a zis cu dragoste cineva) al celor cca. 800 de cadre medicale din raion, al celor cca. 1800 de cadre didactice, al celor cca. 300 de angajați din domeniul asistenței sociale, etc. Un avocat care a încercat să fie pentru, atunci când alții au încercat să fie contra.

Așa voi rămâne și în continuare.

Și, desigur, cu susținerea oamenilor de bună credință promit să revin în clădirea roșie din centrul orașului Anenii Noi. Nu mor caii când vor câinii (iar la Anenii Noi - potăile)!

Voi reveni, dar nu voi repeta greșeala pe care am făcut-o în 2019: de a confunda funcția cu locul de muncă”, a scris acesta pe Facebook.

Acesta a fost demis din funcția de vicepreședinte la data de 10 martie, prin votul a 3 consilieri raionali PAS, 10 PSRM, 3 PD și 1 PCRM.


Pub