Relaxat și impecabil. Vitalii Kim – cel mai optimist politician de pe frontul Ucrainei

Vitalii Kim, dacă încă nu ai auzit de el sau n-ai văzut poza virală cu șosete colorate, este guvernatorul regiunii Mikolaiv din Ucraina, dar și cea mai recentă vedetă a rețelelor de socializare. 

În ultimele săptămâni, în timpul războiului cu Federația Rusă, Kim a devenit viral datorită felului optimist și dezinvolt de a comunica cu cetățenii din regiunea sa. Pe Facebook și Telegram acesta informează de câteva ori pe zi despre situația din regiune, despre cum au mai rezistat unor atacuri sau au acaparat tehnică rusească.  


Kim își începe videourile cu aceleeași frază „Добрий вечір, ми з України” (bună seara, suntem din Ucraina), apoi explică oamenilor într-un limbaj prietenos despre ultimele întâmplări din regiunea Mikolaiv. 


Acum câteva zile, Kim a fost decorat de președintele Volodimir Zelenski pentru munca și curajul său. 


Kim este un om de afaceri și politician din Mikolaiv. Și-a început cariera politică făcând voluntariat pentru partidul „Sluga naroda” în 2019, iar în funcția actuală se află de la finalul anului 2020. Deși a susținut și a candidat pe listele partidului lui Zelenski, Kim nu a devenit membru al formațiunii. 

Vitalii Kim are rădăcini coreene, tatăl său fiind un cunoscut antrenor de baschet în URSS. Are 40 de ani, e însurat și are trei copii. E născut pe 13 martie 1981. 

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.