Continuă înregistrarea pentru cursele charter de evacuare a persoanelor refugiate. Câteva sute de oameni au zburat deja

refugiati2

Primele 293 de persoane refugiate din Ucraina au avut ieri coridor verde pentru a zbura din Chișinău spre Frankfurt și Istanbul, iar peste câteva zile alte câteva sute vor zbura spre Barcelona și Varșovia, comunică ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale Andrei Spînu. 

Potrivit oficialului, formularul pentru organizarea curselor charter este încă deschis. Astfel, persoanele refugiate din Ucraina și care doresc să fie repatriate într-o altă țară, pot să se înregistreze completând chestionarul AICI sau apelând de luni până vineri la nr. de telefon: 022 823 500 și 022 823 587, între orele 08.00-18.00.

La momentul actual, sunt deja peste 2 000 de solicitanți, destinațiile prioritare rămân în continuare Germania și Turcia. 

Informațiile despre programul de zbor, dată și ora, vor fi accesibile pe pagina oficială a companiilor aeriene care vor fi selectate pentru efectuarea zborurilor sau pe pagina Autorității Aeronautice Civile.

Potrivit datelor prezentate ieri de către Secretarul General al Guvernului Dumitru Udrea, în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află 131 221 de refugiați din Ucraina. Acesta a mai menționat că pe teritoriul țării sunt deschise 93 de centre de plasament pentru refugiați, dintre care 39 în Chișinău, fiind disponibile peste 3 000 de locuri.

Urmăriți live textul cu privire la situația Ucrainei în a 17-a zi de război.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente