Un tânăr german ajută echipa EduJoc să producă și să vândă jucării pentru copiii refugiați din Ucraina 

275058046_10219934876269095_2056894283498842745_n
Foto: Fiete, voluntarul din Germania. Foto: Igor Hîncu

Fiete, un tânăr lemnar din Germania, venit pentru un schimb de experiență în cadrul echipei EduJoc, a decis să-și prelungească șederea în Moldova și să lanseze alături de atelierul moldovenesc o campanie de ajutorare a copiilor refugiați ucraineni. Astfel, puzzle-ul cu harta Ucrainei și jucăriile elastice, produse de Fiete și echipa EduJoc, sunt vândute în Germania, dar ajung să fie donate copiilor ucraineni care sosesc în Moldova. Banii colectați sunt utilizați pentru producerea jucăriilor respective. 

Fiete face parte din organizația „klick eV” din Germania, o asociație preocupată de probleme culturale. Tânărul lemnar a venit la mijlocul lunii februarie în echipa EduJoc din Moldova pentru a învăța mai multe despre antreprenoriatul social, dar și pentru a ajuta atelierul să optimizeze procesele de producție. Tânărul planifica să stea la Floreni câteva zile, dar a decis să rămână cât va fi nevoie pentru a ajuta cu producerea și distribuirea jucăriilor pentru copiii refugiați, povestește Igor Hîncu, fondatorul EduJoc.

Astfel, a venit ideea de a lansa o campanie pentru ajutorarea copiilor. Fiete și echipa EduJoc realizează jucăriile în Moldova, ulterior acestea sunt vândute pe platforma organizației din Germania. Jucăriile vândute sunt apoi donate copiiilor care vin din Ucraina în Moldova, iar banii colectați sunt folosiți mai departe în procesul de producere. Jucăriile vândute sunt un puzzle cu harta Ucrainei și jucării elastice.

Foto: klick-ev.de

Igor ne-a povestit că au fost colectați deja peste 1 000 de euro din vânzări. Shop-ul poate fi accesat aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente