image
Sursa foto: facebook

Nicu Popescu: Nu știm ce se va întâmpla mâine sau peste două luni, deocamdată situația în jurul Transnistriei este calmă

Nu există niciun motiv ca Republica Moldova să devina ținta unor activități militare. Cu toate acestea, Guvernul ia în considerație toate amenințările posibile. Despre aceasta a declarat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, în cadrul unui interviu acordat publicației americane Newsweek.

Pentru Moldova, „cel mai fragil vecin” al Ucrainei, invazia rusă ar putea reprezenta o amenințare existențială, a remarcat oficialul, specificând că la momentul de față nu există semne că de pe teritoriul regiunii transnistrene a țării (necontrolată de autoritățile constituționale, n.r.) ar putea continua ofensiva cu personalul militar rus staționat în zonă sau cu forțele locale de securitate.

„Desigur, nu putem prevedea ce se va întâmpla mâine sau peste două săptămâni, sau peste două luni. Deocamdată, situația în jurul Transnistriei este calmă. Sperăm să rămână la fel în continuare. Dar trebuie să fim pregătiți pentru toate riscurile posibile”, a accentuat vicepremierul.

„Facem tot posibilul și sperăm că situația din Ucraina se va stabiliza și se va reveni la interacțiunea pașnică și la soluții negociate”, a adăugat Nicu Popescu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: