image
Sursa foto: Getty Images

Direct în Cartea Recordurilor! A fost nevoie de nu mai puțin de 54 de penalty-uri pentru a se desemna câștigătoarea

La finalul celor 120 de minute de joc ale partidei dintre formațiile engleze din liga a 10-a Washington și Bedlington, din Ernest Armstrong Memorial Cup, scorul a fost 3-3, iar ceea ce a urmat a trimis acest joc direct în Cartea Recordurilor.

Confruntarea, la care au asistat doar 40 de spectatori, s-a încheiat cu victoria celor de la Washington, scor 25-24 după loteria loviturilor de departajare. Nu mai puțin de 54 de penalty-uri au fost executate, cinci dintre ele fiind ratate, cifră ce reprezintă un record absolut.

Precedentul record data din 2005, de la o întâlnire câștigată de namibienii de la KK Palace în fața celor de la Civics, scor 17-16. Atunci s-au executat ”doar” 48 de penalty-uri.

În vara lui 2021, partida dintre Guatemala și Guadalupe, din calificările Gold Cup, a stabilit devenit jocul în care s-au înregistrat cele mai multe lovituri de departajare într-un meci la nivel de echipe naționale.

După 1-1 la finalul celor 90 de minute, s-a trecut direct la punctul cu var iar câștigătoarea a fost stabilită după executarea a 24 de penalty-uri. Guadalupe a doborât calculele hârtiei și a învins-o pe Guatemala, scor 10-9, după 19 lovituri transformate și 5 irosite. Două dintre ele ratări i-au aparținut aceluiași jucător, Ceballos, ghinionistul meciului, singurul om din tabăra învinșilor care a executat două penalty-uri.

Peste două milioane de refugiați au părăsit Ucraina începând cu 24 februarie, ziua în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invazia țării vecine.

Cei de la Farul Constanța au ajutat și ei în criza refugiaților. Constănțenii au anunţat că au integrat în programul de pregătire al academiei de fotbal doi copii ai unor refugiaţi din Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: