image
Sursa foto: zdf.de

Expert militar, uimit de greșelile Kremlinului: Serviciile secrete i-au spus lui Putin doar ce a dorit să audă

Carlo Masala, expert militar și profesor de politică internațională la Universitatea Bundeswehr din München, spune într-un interviu acordat Tagesspiegel, că o ocupare a Ucrainei este imposibilă și sfătuiește Germania să-și consolideze apărarea antiaeriană.

Masala vede greșeli de judecată uimitoare din partea rușilor și, având în vedere noile vremuri, recomandă Germaniei să cheltuiască miliarde pentru echipamente mai bune pentru soldați și de luptă antiaeriană.

”Rusia a suferit mai multe victime, inclusiv pierderi materiale, decât ar fi anticipat. Dar se îndreaptă spre obiectivul lor militar. Dar problema chiar începe după aceea. Există zvonuri că Ucraina va fi împărțită în trei părți, adică estul, zona Kievului și apoi vestul Ucrainei lăsat singur. Rușii nu vor putea ocupa definitiv toată această țară. Atunci ar fi nebuni deoarece nu au fondurile necesare. Al doilea motiv: ar fi târâiti într-un război civil nesfârșit. Nu are niciun sens. Ei au calculat complet greșit rezistența cu care se confruntă. Poziția de plecare de la care au început această operațiune a fost diferită. Și apoi descoperi că aproape nici una dintre aceste condiții nu s-a întâmplat”, spune Masala.

Cum explică expertul militar strategia greșită?

Există o mare probabilitate ca serviciul secret al FSB să fi făcut analize care corespundeau dorinței conducerii politice, dar nu și realității, crede expertul, citat de Hotnews.

”Acea informație, în principiu, a fost scrisă în așa fel cum dorea conducerea să audă și a stat la baza tuturor planurilor de război. Sunt speculații acolo. De fapt, nu existau presupuneri realiste despre ceea ce îi așteaptă pe ruși acolo”, mai spune acesta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: