image
Sursa foto: Jurnal TV

Cum se va termina războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei? Trei scenarii prognozate de Dmitrii Gordon

Există trei scenarii privind sfârșitul războiului ruso-ucrainean, crede jurnalistul Dmitrii Gordon, care a oferit un interviu în exclusivitate pentru Jurnal TV.

„Există câteva scenarii: 1. Victoria indiscutabilă a Ucrainei. 2. Retragerea Rusiei, cu pierderea din partea Ucrainei a unor teritorii. 3. Război nuclear. Pentru mine e cel mai aproape primul scenariu”, a declarat Gordon, în cadrul interviului difuzat într-o ediție specială a talk-show-ului „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Jurnalistul ucrainean a mai declarat că atât Vladimir Putin, cât și Rusia, vor plăti pentru agresiunea cumplită împotriva Ucrainei.

„Cu Rusia se va întâmpla ceea ce trebuie. Mai întâi eliminarea lui Putin. Apoi pocăință. Nu exclud destrămarea. Cred că și Tatarstan va dori autonomie, și Iakutia, și multe alte teritorii. Nici China nu doarme, lor le trebuiesc multe de la Rusia. Moartea Rusiei acum le e convenabilă tuturor. Nu văd nicio țară mare căreia i-ar trebui o Rusie puternică, Rusia în general, iar Rusia a agravat și mai mult situația prin atacul asupra Ucrainei”, a mai declarat Gordon.

Întrebat dacă va fi atras Putin la răspundere, jurnalistul de la Kiev a spus: „Putin va răspunde, indiscutabil, pentru crimele comise. Se va întâmpla în iad. Dar nu exclud că se va întâmpla și în timpul vieții lui.”

Dmitrii Gordon a mai fost întrebat să spună ce crede că urmează în cazul în care Putin nu-și atinge scopurile în Ucraina.

„Vă spun cel mai important lucru: Putin nu-și va atinge scopul. Este exclus. Ce urmează? Pe de o parte, izbânda armatei ucrainene, a poporului ucrainean. E ceea ce a cutremurat lumea și i-a arătat lui Putin că rușii aici nu vor intra. De altă parte, sancțiunile Occidentului. Va urma o intensificare. Eu aștept momentul când rafturile magazinelor din Moscova vor fi goale. Îmi doresc ca în Moscova oamenii să meargă la magazin, iar acolo - nimic. Poate atunci va ajunge și la mintea lor că pe lângă patriotismul fals există valori umane, dreptate, pentru care Ucraina și întreaga lume acum luptă. Eu sper că aceste sancțiuni vor distruge Rusia și destul de rapid, după care Rusia se va prăbuși cum s-a prăbușit Uniunea Sovietică într-o singură zi. Cred că asistăm la cel mai important eveniment geopolitic al secolului XXI - prăbușirea Imperiului Răului și instalarea păcii și dreptății”, a mai declarat Gordon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: