(foto) Un deținut de la Cricova a evadat, în timp ce era așteptat la muncă: 5 ore de libertare l-ar putea costa încă 3 ani de detenție

Un deținut a evadat din cadrul Penitenciarului nr.4-Cricova unde își ispășea vina. Acesta muncea în calitate de fochist în afara penitenciarului, iar aseară nu s-a prezentat pentru îndeplinirea atribuțiilor funcționale pentru care era angajat. Astfel, luând în calcul versiunea unei posibile eschivări de la executarea pedepsei, imediat au fost întreprinse măsuri pentru stabilirea locului aflării acestuia, iar în 5 ore a fost găsit.

Foto: colaj
Totul s-a întâmplat în seara zilei de 10 martie 2022, în jurul orei 18:00. Deținutul din cadrul Penitenciarului nr.4-Cricova, căruia i-a fost acordat dreptul de deplasare fără escortă, cu aplicarea brățării de monitorizare electronică, fiind încadrat în câmpul muncii în calitate de fochist în afara penitenciarului, nu s-a prezentat pentru îndeplinirea atribuțiilor funcționale pentru care era angajat.

Astfel, luând în calcul versiunea unei posibile eschivări de la executarea pedepsei, imediat au fost întreprinse măsuri pentru stabilirea locului aflării acestuia, identificând drept urmare brățara de monitorizare electronică deteriorată, aruncată de către deținut peste edificiul de pază. Imediat au fost instituite grupe mobile de căutare și demarate toate acțiunile care se impun, în baza informațiilor operative disponibile.

Datorită promptitudinii angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor și cu suportul colegilor din cadrul Inspectoratului Național de Investigație, în mai puțin de 5 ore deținutul a fost reținut și reîntors în penitenciar.

Pe cazul dat au fost informate toate organele abilitate, iar dacă va fi stabilită vinovăția, deținutul riscă să fie condamnat suplimentar pentru un termen de până la 3 ani de detenție.



Pub