Western Union își suspendă operațiunile cu băncile ruse și belaruse. Cenușă: Poate afecta moldovenii care muncesc în Rusia. Autoritățile de la Chișinău trebuie să caute soluții

Western Union a anunțat că își suspendă operațiunile cu Rusia și Belarus, ceea ce poate afecta moldovenii aflați la muncă în Federația Rusă, spune politologul Dionis Cenușă. „Autoritățile de la Chișinău trebuie să caute soluții”, atenționează Cenușă

Foto: forum.md

„Această decizie poate afecta transferurile bănești de la moldovenii care muncesc în Rusia. Adițional, începând cu 8 martie, zborurile internaționale din Rusia au fost suspendate (avioanele din Rusia deja nu putea zbura spre Moldova din cauza închiderii spațiului aerian de către Ucraina și România). Pe cale terestră, în direcția vestică, Rusia poate fi părăsită prin Belarus și respectiv Georgia (dacă sunt excluse țările Scandinave). Autoritățile de la Chișinău trebuie să caute soluții pentru a ajuta moldovenii aflați în Rusia, dar și familiile acestora care locuiesc în Moldova și ar putea fi loviți de imposibilitatea primirii remiterilor. BNM și Ministerul Finanțelor urmează să verifice cât de gravă este decizia luată de Western Union”, a scris politologul pe canalul său de Telegram.

Western Union a anunțat ieri că își suspendă operațiunile în Rusia și Belarus.

Compania de transfer de bani și plăți a declarat că s-a angajat într-un „dialog amplu” cu o mare varietate de părți interesate pentru a ajunge la o decizie cu privire la serviciile sale în Rusia și Belarus.

Western Union a spus că „în ultimele săptămâni echipele sale au lucrat pentru a-și sprijini clienții ucraineni, inclusiv donații pentru a sprijini eforturile de ajutor umanitar și servicii de transfer de bani fără taxe”.


Pub