Bloggerită ucraineană însărcinată acuzată de Rusia că a jucat un rol de figurantă după bombardamentul de la maternitatea din Mariupol

O bloggeriță ucraineană însărcinată, care între timp ar fi născut, a primit amenințări online după ce guvernul rus a acuzat-o în mod fals că a jucat un rol de figurantă după bombardamentul armatei ruse de miercuri, de la maternitatea din Mariupol, scrie digi24.

Foto: digi24.ro

Marianna Podgurskaia a fost menționată într-o serie de tweet-uri ale Ambasadei Rusiei din Marea Britanie, joi, după ce o fotografie cu ea fugind, având fața acoperită cu sânge, a apărut în presa din întreaga lume.

Ambasada a susținut că bloggerița avea „un machiaj foarte realist” și că nu era în spital la momentul atacului. De asemenea, a mai afirmat că în momentul bombardamentului spitalul nu mai era „de mult timp operațional” și că era folosit de o forță militară ucraineană „neo-nazistă”.

Twitter a șters ulterior postările ambasadei pentru încălcarea politicii de comportament abuziv pe care o are platforma.

În timp ce afirmațiile ambasadei au fost dezmințite de mai mulți jurnaliști, inclusiv de corespondentul special BBC Shayan Sardarizadeh, contul de Instagram al bloggeriței a fost inundat cu mesaje de ură, cele mai multe scrise în limba rusă.

Astfel, la ultima ei postare, au fost adăugate peste 25.000 de comentarii, în care utilizatorii o acuzau că a participat la „o ședință foto falsă”, că este o „nerușinată” și chiar că identitatea ei este una falsă.

Au fost postate, însă, și comentarii prin care tânăra era încurajată și susținută și prin care i s-a urat „naștere ușoară”. Activista ucraineană Oleksandra Matviichuk este una dintre susținătoarele ei. Printr-un mesaj postat pe Twitter, aceasta îi îndeamnă pe oameni să-i transmită cuvinte de sprijin Mariannei.


Pub