Guvernul britanic ar putea confisca un apartament de lux din Londra. Ar aparține fiicei vitrege a lui Serghei Lavrov

11 Mart. 2022, 17:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
11 Mart. 2022, 17:13 // Au Bani //  MD Bani

Guvernul britanic a spus vineri că ar putea confisca în curând un apartament luxos cumpărat cu bani cash de o tânără femeie care are legături cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei noi legi împotriva spălării de bani murdari, scrie Digi24.

Proiectul de lege privind criminalitatea economică, a cărui dezbatere a fost accelerată în Parlament după invazia rusă în Ucraina, va permite mult mai uşor sancţionarea cazurilor de averi nejustificate aparţinând persoanelor care nu au o sursă cunoscută de venituri legitime.

Proprietara apartamentului este Polina Kovaliova, în vârstă de 26 de ani. Ea este fiica Svetlanei Poliakova, care ar fi iubita de mult timp a lui Serghei Lavrov, și s-ar putea numără printre personalităţile vizate de această lege, potrivit Agerpres. Potrivit presei ruse, Polina Kovaliova este fiica vitregă a şefului diplomaţiei ruse.

Polina Kovaliova a cumpărat în 2016 un apartament la Londra cu 4,4 milioane de lire ( 5,2 milioane de euro) plătiţi fără a se recurge la un împrumut, potrivit datelor guvernamentale.

Singura sa sursă de bani este mama sa, fără un loc de muncă, care se întâmplă să fie soţia neoficială a lui Lavrov. Este exemplul perfect de avere nejustificată. Proprietatea poate fi confiscată legal încă de pe acum, a scris pe Twitter Maria Pevcih, care lucrează pentru Fondul de luptă împotriva corupţiei al opozantului rus Aleksei Navalnîi, încarcerat în prezent în Rusia.

Ministrul britanic al tehnologiilor Chris Philp a spus vineri că urmăreşte îndeaproape acest caz, subliniind că noua lege ar permite facilitarea unor astfel de sancţiuni. Ea va viza oameni care vin la Londra, aşa ca Polina Kovaliova, şi cumpără o proprietate cu patru milioane de lire aparent fără să aibă mijloace pentru acesta”, a detaliat ministrul.

Philp şi-a apărat de asemenea guvernul în cazul lui Roman Abramovici, după ce deputaţi ai majorităţii criticaseră lentoarea sancţiunilor adoptate împotriva proprietarului rus al clubului de fotbal Chelsea.

Aceşti oligarhi ruşi au avocaţi foarte oneroşi. Ei cunosc foarte bine procedurile. Este foarte important să ne asigurăm că asta se face într-un mod total incontestabil şi sustenabil din punct de vedere legal”, a spus el.

După invazia rusă în Ucraina la 24 februarie, Londra a sancţionat peste 200 de persoane, entităţi şi filiale ruseşti. 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău