(video) În prezent, în Moldova se află peste 130 000 de refugiați din Ucraina. Numărul acestora este în scădere

udrea
Foto: Screenshot: Privesc.eu

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află 131 221 de refugiați din Ucraina. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către Secretarul General al Guvernului, Dumitru Udrea.

Udrea a declarat că datorită deciziei de a prelua direct refugiații din punctele de trecere a frontierei și transferul acestora spre țările europene, numărul refugiaților din Ucraina care rămân la noi în țară este în scădere.

Secretarul general a mai declarat că în perioada 8-11 martie au fost efectuate 189 de curse rutiere, dintre care opt pe parcursul zilei de azi. În total în perioada menționată au fost transferați cu autocarele și autobuzele aproape 6 000 de persoane.

„Trenurile au transportat în România peste 2800 de persoane. Cu avionul au fost transferați 883 de refugiați. Astăzi sunt planificate încă trei zboruri. Pe 12 și 13 martie vor fi organizate încă patru curse aeriene spre Germania, Turcia, Spania și Polonia”, a precizat acesta.

El a menționat că pe teritoriul țării sunt deschise 93 de centre de plasament pentru refugiați, dintre care 39 în Chișinău, fiind disponibile peste 3 000 de locuri.

Oficialul a anunțat că astăzi va fi finalizat și procesul de instalare a indicatoarelor rutiere destinate dirijării circulației refugiaților către punctele de trecere a frontierei cu România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente