image
Sursa foto: Twitter

Întâlnirea miniștrilor de Externe s-a încheiat: Lavrov susține că Rusia nu a atacat Ucraina // VIDEO

UPDATE 12:02 // Rezultatul negocierilor dintre miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei, după 1,5 de discuții: „Părțile nu au reușit să ajungă la o înțelegere pe încetarea focului. Negocierile cu Lavrov au fost grele." - Ministrul de Externe Dmitro Kuleba (Ucraina).

Potrivit presei ucrainene, Kuleba a spus că Kievul nu intenționează să îndeplinească cerințele propuse de Rusia.

Kuleba a explicat de ce până acum nu s-a ajuns la niciun acord de încetare a focului: „Rusia leagă încetarea focului cu îndeplinirea cererilor lui Putin către Ucraina. Ucraina nu s-a predat și nu se va preda", a spus Kuleba.

„Suntem pregătiți pentru diplomație, căutăm soluții diplomatice. Dar atâta timp cât nu există, ne vom sacrifica dezinteresat, ne vom apăra, vom proteja oamenii de agresiunea rusă. Sper că formatul de astăzi va continua", a adăugat Dmitro Kuleba.

Lavrov susține o conferința de presă în urma discuțiilor cu ministrul de externe ucrainean.

telegram

Lavrov a spus că: „Cei care pompează arme în Ucraina și trimit mercenari acolo trebuie să înțeleagă responsabilitatea pentru acțiunile lor.” „Maternitatea [din Mariupol, care a fost bombardată de Rusia] a fost capturată de batalionul Azov cu mult timp în urmă.” „Atacul părții ucrainene asupra RPD și LPR a fost planificat cu atenție pentru această lună.” „Rusia se va ocupa însăși de economia sa, autoritățile țării fac asta.” „Vom ieși din această criză… Nu ne vom mai face iluzii că Occidentul poate fi un partener de încredere.”

Totodată, Lavrov a discutat cu șeful Ministerului de Externe ucrainean posibilitatea unei întâlniri între Putin și Zelenski.

Ministrul de Externe al Rusiei speră că va apărea posibilitatea unei întâlniri între Putin și Zelenski, dar aceasta va fi rezolvată pe pista belarusă.

Lavrov, după discuții: „Nu avem de gând să atacăm alte țări, nici nu am atacat Ucraina”.

telegram

Știrea inițală: Întâlnirea din Antalya dintre miniștrii de Externe Dmitro Kuleba (Ucraina) și Serghei Lavrov (Rusia) a început cu puțin timp în urmă.

Prima fotografie de la masa negocierilor Rusia-Ucraina, asistate de Turcia. În imagine sunt delegațiile ruse, în stânga, ucraineană, în dreapta, și reprezentanții Turciei, în centru.

UPDATE // A ajuns în Turcia și ministrul de Externe al Rusiei.

ProfimediaProfimedia

UPDATE // Ministrul de Externe al Ucrainei a ajuns în Turcia.

ProfimediaProfimedia

Războiul din Ucraina continuă, iar în cursul nopţii de miercuri spre joi au fost bombardamente în Ohtârka. Oficialii locali spun că mai multe case au fost lovite. Un băiat de 13 ani și două femei au murit, alți 5 oameni au fost scoși de sub dărâmături. Tirurile aeriene rusești ar fi vizat centrala electrică a orașului. Ieri, Rusia a bombardat spitalul de copii din Mariupol. 17 persoane - între care femei gravide - au fost rănite. Primarului portului de la Marea Azov susține că, de la începutul războiului, peste 1.300 de oameni au fost uciși în atacuri. Bombardarea maternității din Mariupol este o atrocitate și dovadă că forțele ruse comit un genocid - a acuzat președintele ucrainean, în cel mai recent discurs al său, transmis în cursul nopţii. Pe de altă parte, în Turcia vor avea loc joi cele mai importante negocieri de pace de până acum. Miniștri de externe din Rusia și Ucraina se vor întâlni, după 15 zile de război.

Noutăţile partenerilor

comentarii: