image
Sursa foto: dezmembraripieseautoonline.blogspot.com

Vot FINAL: Republica Moldova permite importul pieselor și accesoriilor auto uzate; Care sunt excepțiile

Deputații au votat, în cea de-a două lectură, proiectul de lege pentru modificarea Codului vamal și anume – excluderea prohibiției la importul pieselor și accesoriilor uzate pentru mijloacele de transport. Excepții vor constitui componentele din sistemul de frânare și de direcție de la pozițiile tarifare stabilite de Guvern.

Scopul proiectului de lege constă în defavorizarea monopolurilor și reducerea prețurilor exagerate pe piață, precum și contracararea contrabandei cu piese de schimb uzate.

Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, prohibiția la importul pieselor uzate este una nejustificată și abuzivă.

„Este un paradox când se permite importul automobilelor vechi, dar este interzis importul pieselor de schimb de mâna a doua”, a argumentat deputatul.

În opinia autorilor, reglementarea juridică a importului de piese auto uzate va elimina contrabanda, va asigura o concurență loială și, totodată, va oferi o nouă sursă de venituri la bugetul de stat, prin acumularea mijloacelor financiare din aplicarea impozitelor și taxelor vamale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: