image
Sursa foto: Profimedia

Șapte zile: Șeful companiei nucleare din Ucraina avertizează despre pericolul de la stația de la Cernobâl, capturată de ruși

Dacă generatoarele care alimentează cu energie electrică Centrala vor înceta să funcționeze, temperatura critică la stație va fi atinsă în decurs de șapte zile.

Timp de șapte zile, centrala nucleară de la Cernobâl (CAE Cernobâl), capturată de ruși poate atinge o temperatură critică dacă generatoarele care pot furniza doar 48 de ore energie electrică încetează să funcționeze. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Companiei ucrainene de Generare a Energiei Nucleare „Energoatom” Petr Kotin, citat de Unian.

„La momentul actual generatoarele funcționează și nu există riscuri”, a spus el. În cazul opririi lor, toată lumea va avea la dispoziție doar șapte zile pentru a găsi o nouă sursă de energie pentru centrală.

„Dacă se opresc generatoarele, puteți să numărați șapte zile. Dacă găsiți o sursă de energie în această perioadă, situația va fi sub control", a adăugat Kotin. În caz contrar, apa din sistemul de răcire va începe treptat să se încălzească și temperatura va crește. „Acum, generatoarele diesel asigură o răcire stabilă. Totul va depinde dacă au combustibil pentru a continua să funcționeze și resurse tehnice", a mai spus Kotin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: