(update) Negocierile Ucraina-Rusia, finalizate: Lavrov și Kuleba nu au ajuns la un consens privind încetarea focului

(update 12:00) Presa rusă anunță că negocierile s-au finalizat. Părțile nu au ajuns la un consens privind încetarea focului.

Foto:

(update 11:12) Potrivit presei ruse, Kuleba și Lavrov discută despre organizarea unei întâlniri dintre Putin și Zelenski.

„Kievul vine în mod constant cu propuneri pentru negocieri directe dintre Putin și Zelenski, acum această întrebare este discutată de miniștrii de externe”, a declarat Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Presa din Turcia a publicat imagini din timpul discuției.


(update 10:23) Presa rusă anunță că negocierile au început.

Au fost publicate primele imagini de la întâlnire.


(știre inițială) Miniștrii de externe Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov își vor da întâlnire astăzi în Antalya începând cu ora 10:00, confirmă surse media atât din Rusia cât și din Ucraina. Cei doi urmează să poarte discuții privind încetarea focului în statul vecin. Aceasta este prima întâlnire dintre reprezentanții celor două ministere, de la izbucnirea războiului.

În jurul orei 09:00, a avut loc întâlnirea lui Lavrov cu omologul său turc în Antalya. O imagine de la discuții a fost publicată de Maria Zaharova, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus.

Și ministrul de Externe ucrainean a ajuns în Antalya. 

Presa rusă a publicat imagini din sala în care urmează să-și dea întâlnire cei doi oficiali.

Până astăzi, reprezentanții celor 2 țări și-au dat întâlnire de 3 ori. Nici la ultimă rundă de negocieri, părțile nu au găsit un compromis.


Pub